Jdi na obsah Jdi na menu
 


NÁVOD K UŽÍVÁNÍ RSS KANÁLU DISKUSNÍHO FÓRA KK

Na tomto novém webu máme implementováno diskusní fórum poskytovatele Blueboard.cz, které mimo jiné umožňuje pohodlné přímé a průběžné sledování tohoto diskusního fóra z různých portálů (například Seznam.cz) pomocí tzv. RSS kanálu, aniž byste museli chodit na web KK.

Pro sledování našeho fóra stačí nastavit v příslušném portálu následující RSS kanál:

http://blueboard.cz/rss-knihy.php?id=437874

JAK NA TO ?

Protože předpokládám, že velká část z vás používá denně portál Seznam.cz a má v něm i vytvořenu e-mailovou schránku, popíši dále jak si vytvořit RSS prohlížení našeho fóra na Seznamu.cz, u ostatních portálů postupujte podle jejich návodu. 

Celé nastavení se skládá ze dvou částí:

A) Uživatelské nastavení portálu Seznam.cz

  • Pro sledování RSS kanálů musíte musíte být na Seznamu.cz přihlášeni a mít pro to provedeno uživatelské nastavení portálu.
  • Kdo má toto již uděláno a používá, může klidně přeskočit na bod B), pro ostatní následuje stručný návod jak to udělat.
  • DOMOVSKÁ STRÁNKA. Je praktické mít nastaven Seznam.cz jako domovskou stránku (po startu prohlížeče nebo po kliknutí na ikonu domečku přecházíte na Seznam.cz) a většina lidí to tak má a může pokračovat na další krok. Kdo toto nemá a chce mít, stačí kliknout na Seznamu.cz úplně dole na odkaz "Nastavit Seznam jako domovskou stránku".
  • PŘIHLÁŠENÍ. Na Seznamu.cz se musíte být přihlášeni. Uděláte to tak, že buď kliknete na Seznamu.cz vpravo nahoře na odkaz "Přihlásit se na Seznam" a přihlásíte se stejně jako do své Seznamové e-mailové schránky (stejným jménem a heslem) nebo jednoduše když vyskakujete ze své Seznamové e-mailové schránky, nepoužijete ve schránce odkaz "Odhlásit" ale odkaz "Seznam" (oba vpravo nahoře) a odskočíte přímo na úvodní stranu Seznamu.cz a zůstáváte zde přihlášeni a to i když pak následně prohlížíte jiné stránky - kdykoliv se pak vrátíte na Seznam.cz (např. kliknutím na domeček - domovskou stránku), zůstáváte stále přihlášeni, dokud se neodhlásíte.
  • NASTAVENÍ. Pokud jste na Seznamu.cz přihlášeni, můžete si udělat vlastní nastavení tohoto portálu tak, aby více vyhovoval vašim potřebám a zájmům. Pro nastavení použijte odkazy úplně dole. Můžete si změnit vzhled dle svého vkusu, rozvržení na 2 nebo 3 sloupce, můžete si sem přímo zobrazit svou e-mailovou schránku, zrušit zobrazované bloky co vás nezajímají (někteří Bulvár, někteří Sport apod. ...) nebo naopak přidat bloky co vás zajímají, můžete si bloky přeházet na ploše podle svých představ (tažením myší za hlavičku bloku). Ovládání je myslím jasné a jednoduché - přijdete na to hned. Kdo nechce, nemusí si samozřejmě nic nastovovat a může jen pokračovat na bod B)

B) Nastavení RSS kanálu diskusního fóra KK

  • zkopírujte si do schránky tento odkaz:  http://blueboard.cz/rss-knihy.php?id=437874
  • pokud nevíte jak to udělat, označte si tažením myší při současném držení levého tlačítka uvedený odkaz (pozor abyste označili jen ten odkaz a ne ještě nějaké znaky nebo mezery před nebo za odkazem) a pak stiskněte současně klávesy "Ctrl" a "c" nebo na označený odkaz klikněte pravým tlačítkem myši a v okénku zvolte Kopírovat. Tím máte tento odkaz zkopírován do schránky.
  • přihlaste se na Seznam.cz (viz výše)
  • klikněte na Seznamu.cz dole na odkaz "+ Přidat obsah"
  • v otevřeném okně zvolte v menu vlevo předposlední odkaz "Moje RSS"
  • klikněte do horního prázdného okénka "URL RSS kanálu" tak aby tam blikal kurzor
  • stiskněte současně klávesy "Ctrl" a "v" nebo klikněte do toho okénka pravým tlačítkem myši a zvolte Vložit. Tím jste zkopírovali odkaz ze své schránky (ten z první odrážky tohoto bodu B) do toho prázdného okénka a měl by tam být vidět
  • klikněte na tlačítko Hledej (nebo Přidej) vpravo od toho okénka, kam jste zkopírovali odkaz
  • ve velkém poli pod uvedeným okénkem by se mělo objevit zaškrtnuté políčko s názvem Diskusní fórum KK
  • klikněte dole na tlačítko Uložit nastavení
  • tím máte vytvořen RSS kanál na Diskusní fórum KK a na hlavní ploše Seznamu.cz by se vám mělo objevit nový blok s názvem Diskusní fórum KK
  • klikněte na něj nahoře na odkaz Nastavit a v okénku zaškrtněte políčko Zobrazovat náhledy článků a zvolte si kolik posledních příspěvků chcete zobrazit (např.5)
  • klikněte na tlačítko Uložit nastavení a nastavení RSS je hotovo
  • v bloku Diskusní fórum KK byste měli vidět poslední příspěvky, pokud kliknete na hlavičku bloku, přeskočíte přímo do diskusního fóra a můžete tam napsat nový příspěvek, zpět se vrátíte kliknutím na domovskou stránku (nelze použít příkaz Zpět)
  • tažením myší za hlavičku bloku si jej můžete přemístit do vhodnějšího místa stejně jako můžete přeházet i ostatní bloky abyste ty nejpoužívanější měli nahoře apod.
  • buďte trpěliví - nové příspěvky z fóra se vám budou v Seznamu.cz zobrazovat s určitým časovým zpožděním (aktualizuje se to vždy po nějaké době), frekvence příspěvků však není tak častá a tak to nevadí, ovšem kliknutím na hlavičku bloku se můžete vždy snadno podívat na úplně aktuální stav
  • mimochodem takto si můžete přidat do Seznamu.cz jakýkoliv RSS kanál z webů, které toto umožňují

Omlouvám se za možná pro některé z vás až urážející polopatické vysvětlování postupu, ale vím že někteří z vás s počítačem trochu "bojují" a tak jsem se to snažil popsat opravdu pro každého. Admin.

 
 

Výbor KK informuje:

Výbor KK informuje:

zde naleznete důležité informace od členů výboru KK

Prosíme členy akademie jaro 2024, kteří ještě nepředložili očkovací průkaz, aby tak učinili co nejdříve.